Ние сме сигурни, че поне веднъж сте се замисляли за това как ще напишете съвършения пост за Фейсбук, който да отговаря на изискванията на възможно най-широка аудитория. Понеже ние живеем за да помагаме, събрахме целия ни опит през последните години и подготвихме тази рецепта за успех в пет прости стъпки, за да споделим познанието си с вас.

Необходими съставки за изпълнение:

  • Креативност
  • Желание
  • Устройство с достъп до интернет

Начин на приготвяне:

споделете интересна информация

Стъпка 1: Споделете полезна информация

Съдържанието на вашата публикация е най-важният ѝ фрагмент. Нашият екип смята, че трябва силно да се концентрирате върху него. Обмислете обстойно какви са представителите на желаната от вас аудитория и се постарайте да адаптирате максимално своята публикация за нея.

Позволете си да експериментирате с дължината на вашата публикация. Наскоро изчислихме, че постове с 80 или по-малко на брой символи отбелязват около 66% по-високи резултати.
Добавете интересен за аудиторията ви линк

Стъпка 2: Добавете интересен за аудиторията ви линк

Линковете са друг популярен начин за споделяне на съдържание в тази социална мрежа. Когато добавите линк във Фейсбук, изображението, посочено в метаданните на съответната страницата, автоматично ще бъде поставено във вашата публикация. Оптималният размер на изображението за споделена връзка във Фейсбук е 1200 x 628 пиксела.
Използвайте въздействащи визуални компоненти

Стъпка 3: Използвайте въздействащи визуални компоненти

Изображенията са най-популярното съдържание за споделяне във Фейсбук. За това приемете добавянето на визуални елементи (изображение/видео/GIF/емоджи) в публикациите ви за абсолютно задължително. Стойността на една картинка е равна на 1000 думи. Предприемайки подобно действие силно ще засилите своето съдържание и влиянието му върху аудиторията ви.

Добра идея е да оптимизирате своята визуална информация за мобилни устройства, защото 80-85% от аудиторията ви ще разглежда вашата публикация на екрана на своя смартфон.
hashtagove

Стъпка 4: #ХАШТАГОВЕ

Хаштаговете позволяват на потребителите на Фейсбук да открият ново съдържание и профили, които да следват. Използването на правилните хаштагове ще помогне да достигнете по-широка аудитория. Нашия екип забелязва, че публикациите с най-малко един хаштаг пораждат средно около 13% повече обратна връзка от аудиторията, отколкото тези без нито един хаштаг. Експериментирайте с тях и се опитайте да откриете инструменти за проучване на най-популярните от тях в дадена сфера.
Насърчавайте интеракции

Стъпка 5: Насърчавайте интеракции

Досега сме се научили, че идеалният Facebook пост е кратък, но е сладък и е предназначен да насърчи хората около вас към някакви по-нататъшни действия. Но има и още. Ангажираността надхвърля възможността потребителите да харесат публикацията ви или да кликнат върху профила ви.

Facebook е полезен във всичко свързано с изграждането на общност и е страхотна среда за споделяне на новини със семейството и приятелите ви. Съществуват редица надеждни и одобрени подходи, които можете да предприемете, когато се стремите към създаване на висока ангажираност. Ето няколко примера, които да ви вдъхновяват:

  • Създайте анкети, за да получите усещане за мнението на вашата аудитория.
  • Задайте въпрос за личен опит с вашия продукт или с индустрията като цяло.

Използвайте публикации тип “попълнете празното място”, които имат някаква връзка с вашата дейност. Например, да речем, че имате магазин, специализиран в компютърни части. Изречение като “Причината, поради която построих компютъра си е ___”, има потенциал да разкрие забавленията и страстите на вашите последователи.

В крайна сметка, целта е просто да включите последователите си. Правенето на прости неща, които карат хората да говорят, е чудесен начин да се научите как да взаимодействате с вашите съобщения и как можете да ги подобрите.
Обобщение

Обобщение

Публикуването в социалните медии е форма на изкуство, овладяна само от най-добрите мениджъри и създатели на съдържание. Да изучите дълбините на това, кое прави една публикация в Facebook съвършена, ще ви бъде полезно, тъй като в момента това е най-голямата социално-медийна мрежа в света.
Ако имате някакви допълнителни въпроси винаги можете да се свържете с нас тук или ни се обадете на +359 88 8836 849, където можете да получите персонална безплатна консултация.

Leave a comment