Без значение колко прекрасен продукт или услуга предлага вашия бизнес, ако не рекламирате, никой няма да разбере за него. Поради тази причина рекламните кампании в наши дни са абсолютно задължителни независимо от размера на една компания.

Нашият екип приема една рекламна кампания за успешна, когато тя достигне възможно най-голяма аудитория и привлече нови клиенти за най-нисък разход. Изпълнена правилно, рекламата може да бъде страхотна инвестиция за вашия бизнес, но ако се изпълни лошо, тя може да се превърне в огромно прахосничество на ценните ви ресурси.

Всеки бизнес се нуждае от промотиране. Ние сме виждали хиляди левове пропиляни за неефективни, бедни или съвсем лоши реклами – и желаем да ви спестим някой друг провал. Ние често мечтаем да разширите бизнеса си и ефективната реклама във всичките ѝ форми е от съществено значение за това. За тази цел подготвихме няколко бързи съвета за успешни резултати при всяка една ваша кампания.

1. Бъдете креативни и изпъкнете в морето от конкуренция

Хората постоянно влизат в контакт с реклами от всички видове бизнес. Но какво ще накара вашите потенциални клиенти да закупят продукта или услугата на вашата компания, вместо да тръгнат с някой от вашите конкуренти? Това, което трябва да разберете е, че трябва да се съсредоточите върху рекламата си. Покажете на потенциалните ви клиенти защо вашият бизнес е тяхна възможност номер едно и защо те дори не трябва да обмислят вашите конкуренти.

izpolzvaite silni zaglaviya

2. Използвайте силно заглавие за да грабнете вниманието

Хората сканират информацията бързо. Те постоянно допират с изключително много реклами ежедневно и е невъзможно да прочетат всяка една от тях. Затова трябва да сте сигурни, че вашата реклама действително грабва и задържа вниманието на наблюдателите. Най-бързият начин да направите това е с грабващо ефективно заглавие.

Въпросите, който трябва да се питате са “Кого се опитвате да привлечете? Какво ще им грабне вниманието?“.

3. Направете им предложение, което е невъзможно да откажат!

Потребителите обожават добрата сделка. Така че предлагайте им добри оферти, за да се връщат отново и отново при вас.

Независимо дали предлагате ненадмината цена, безплатна пробна версия, безплатна доставка или пакет от пакети, които ви помагат да осигурите на своите клиенти добра сделка, това ще ви помогне да бъдете успешни.

След като излезете с неустоимата си оферта, уверете се, че я рекламирате гордо. Когато хората видят, че имате нещо чудесно да им предложите, ще им е трудно да се съпротивляват.

4. Споделете преимуществата – Какво ще спечели клиента?

Обясняването на характеристиките на вашите продукти и услуги е важно, но обясняването на ползите за клиента е наистина това, което е всичко. В края на крайщата хората се интересуват повече от това, което получават като резултат, отколкото от това, което правите за тях. Разбирате ли смисъла?

Това не е сложно. Ето какво правите, за да разберете това:

  • Посочете всичките си услуги (или продукти).
  • Избройте всичко, което услугата/функцията съдържа в себе си.
  • След това започнете да следите списъка си и какви са резултатите от всяка функция / полза за клиента.

Например, да кажем, че сте данъчен счетоводител. Една от характеристиките на услугата ви е, че имате уеб сайт, където клиентите могат да влизат и да получават достъп до своите данъчни документи 24 часа в денонощието. Огромната полза е, че той спестява време и неудобство за клиентите.
otstranete straha

5. Отстранете страха като направите вашата оферта безопасна

Хората са предпазливи, когато харчат парите си. Светът е пълен с твърде много измамници и нискокачествени продукти. Хората са силно притеснени, че ще изгубят трудно спечелените си пари, когато става дума за редица продукти или услуги.

Ако хората се страхуват, че ще загубят парите си и съжаляват за покупката си, те едва ли някога ще извършат покупка от вас. Но ако отстраните тези съмнения, хората получават стимул да дадат своя продукт или услуга.

Така че е добра идея да предложите безрискова гаранция. Знаейки, че няма риск и че няма какво да губят, като купуват вашия продукт или услуга, това е мощен стимул за закупуване. Това “отменя” риска и поставя част от него на продавача. Това се нарича “обръщане на риска”.

Ако потенциалните клиенти знаят, че могат да си върнат парите обратно, ако не са доволни, ще бъдат по-малко загрижени за разхищаването на пари и ще бъдат по-склонни да опитат.

6. Направете го да изглежда спешно, дайте им причина да купуват сега!

Вие не искате просто да засадите семената с рекламите, вие искате хората да се раздвижат напред и да направят нещо свързано с офертата ви сега.

Когато хората видят някоя реклама, която им харесва, често се замислят дали да дадат шанс на дадена компания и да станат техен клиент. Но хората най-често продължават живота си и забравят всичко за услугата и продукта, от които са се интересували. Затова трябва да насърчавате хората да действат веднага, а не по-късно.

Можете да създадете тази спешност по няколко начина.

Например, можете да направите своя неустоима оферта, която да е ограничена във времето. Ако хората видят, че имат само определен период от време, като например няколко часа или дни, за да уловят една незабравима сделка, за която вече са доста развълнувани, те ще бъдат по-склонни да направят ход веднага, отколкото по-късно. Много хора предполагат, че ще могат да получат същата сделка по-късно. Но ако знаят, че не могат, ще бъдат по-склонни да приемат сделката на момента.

Това не е единственият начин да се създаде усещане за неотложност. Можете също да използвате предстоящ сезон или събитие, когато вашият продукт ще бъде полезен, за да накарате хората да пазаруват сега.

Независимо от начина, по който изберете да го направите, важно е да дадете на потенциалните си клиенти информацията, че сега е моментът да направят ход.
izpolzvaite mneniya i preporyki

7. Използвайте мнения и препоръки

Един от най-важните елементи от създаването на ефективна реклама е изграждането на доверие и интерес към вашия бизнес.

Не забравяйте, че хората имат много притеснения в наши дни, особено когато са онлайн. Важно е да изградите доверие във вашия бизнес, неговите продукти и услуги, така че да знаят, че вашата компания е правилният избор. Можете да направите това, като покажете, че другите в миналото са били доволни от решението си да купят от вас или да работят с вас.

Чудесен начин да направите това е, чрез добавяне на препоръка или две към рекламите си от тези, които са доволни от вашата компания и нейните продукти.

Днес безброй хора разчитат на онлайн отзиви, когато пазаруват за нови продукти и услуги.

Хората се доверяват на други потребители и искат да знаят какво имат да кажат. Не можете да накарате хората да търсят онлайн ревюта за бизнеса ви, но можете да им дадете същото спокойствие, като добавите препоръка от настоящ клиент, който е доволен от това, което предлагате. Виждайки, че други потребители, които са точно като тях, са доволни от вашия продукт, те могат да насърчат потенциалните клиенти да ви гласуват доверие.

8. Използвайте вълнуващи визуални компоненти

Хората мислят визуално.

Обикновеният текст на обикновен фон може да е скучен. Хората не винаги искат да четат всичко, което е написано в реклама или статия.

Можете да въздействате на визуалните сетива, които имат вашите клиенти, като добавите вълнуващи изображения и графики към вашите реклами.

Например, можете да публикувате картина на това, което искате да предложите, или да публикувате нещо, което ще привлече вниманието на всеки. Можете да заснемате сами снимките си, или можете да търсите безплатни онлайн изображения. Независимо от това, добавянето на нещо визуално ще засили емоционалното въздействие и ще засили вниманието и интереса към вашия бизнес.

9. Добавете пълната си информация за контакти

Не бихте повярвали колко пъти сме виждали реклами в скъпи списания, плакати, билбордове и т.н., без ясна информация за контакт с фирмата.

Не правете тази грешка.

Вие им казвате какво продавате и е редно да им кажете къде и как да си го набавят. Всякаква допълнителна информация я намираме за загуба на средства.
nabliudavaite vashite rezultati

10. Наблюдавайте вашите резултати

Много е лесно да попитате нови или редовни клиенти, къде, кога и как са чули за вас. Просто, много предприемачи не го правят. Благоприятно е да разберете кои елементи от вашите реклами са най-ефективни и кои медии предлагат най-изгодните рекламни възможности за вашата дейност.

Рекламните кампании не са толкова страшни … нали?

Нашите 10 съвета за създаване на ефективна реклама могат да помогнат на вашите промоции да застанат начело на конкуренцията. Ако ги следвате, ще можете да създавате привлекателни реклами, които ще накарат хората да се вълнуват от това, което имате да им предложите. Това ще ви помогне да подобрите процента на реализациите си, за да превърнете перспективите в истински клиенти.

Рекламата е важна, но добрата реклама е това, което ще помогне на вашия бизнес да успее.

Знаем, че споделихме голямо количество информация, но създаването на кампания не е сложно. Ако не сте сигурни откъде да започнете, се свържете с нас тук или ни се обадете на +359 88 8836 849 за своя безплатна консултация.

Leave a comment