Рекламата e нашата главна дейност и тя представлява процес, при който ние създаваме визуално или аудио маркетингово съдържание с цел промотиране на вашите услуги или продукти.

Ние като рекламна агенция, редовно чуваме от клиенти и приятели невярни неща, които смятаме за обидни по отношение на нашата дейност. Затова взехме решението да размътим водата около тази тема и събрхаме на едно място най-популярните лъжи и митове за реклмания бизнес.
televiziyata e myrtva media

Телевизията е мъртва медия

В наши дни всъщност все повече хора гледат телевизия, отколкото преди, и гледат по-често и за по-дълго време; в резултат на това, телевизионната реклама никога не е била по-ценна. Аудиторийте са по-тънко разпръснати, наистина, но хората консумират телевизионно съдържание на все повече различни видове устройства.

Въпреки загадката и възможността за прескачането на рекламните послания на новите смарт телевизори и ситеми за платен онлайн стрийминг на видео (Netflix, Voyo и др.), повечето реклами са все още гледани от широк кръг от потребители. Телевизията е тук, за да остане, но би било мъдро решението да мигрираме начина за реклама на мислене от телевизия към онлайн видео канали. Понятието “телевизия” генерира фалшиви граници на това, което е възможно с видеорекламата, когато сега консумирате видео съдържание по толкова нови и различни начини (като реклами в Youtube).

Креативните реклами продават повече

Рекламата и творчеството винаги ще вървят ръка за ръка. Ако рекламата е творчески оригинална, тя ще се продава. Но не е нужно винаги да бъде така. Има други важни фактори като целевата група, иновативност в разпространяваното съобщение, избраната медийна среда и необходимостта от рекламирания продукт.

Рекламата работи само при някои бизнеси

Рекламата е дейност, свързана с продаването на продукт или услуга на предваритено подбрани потребители. Всеки бизнес се нуждае от реклама, защото наистина трябва да му придавате гласност. Винаги трябва да се стремите да достигнете до правилните хора в точното време, чрез подходящо маркетингово позициониране.

Рекламата е само разход на фирмата ми

Разбира се, че много от компаниите харчат милиони долари за рекламиране и промоции. Но ако приемате това като разход, тогава трябва да преразгледате нещата. Рекламата е инвестиция, която води до увеличаване на продажбите, повишаване на репутацията в отрасъла ви и играе важна роля в изграждането на вашата фирмената идентичност.

Рекламата и промоцията са едно и също

Един от най-извесните митове и причина за объркването, което съществува от години. По-добре е да знаете, че рекламата обикновено се отнася до контролирани, платени съобщения в медиите, а промоцията включва платени и безплатни маркетингови дейности като продажби или спонсорство. Все още често в ежедневието ни срещаме личности, които казват “почти същото”.

Моят продукт е страхотен и не се нуждае от реклама

Даже продуктът ви е с извънземно иновативен характер, ще се продава само ако хората са запознати с неговото съществуване на пазара. За пример да вземем Apple, те създават невероятни продукти, но те не изостават никога в рекламирането им и са известни с някои от най-добрите и оригинални рекламни кампании, съществували досега.
reklamata mi e neobhodima samo kogato prodajbite sa niski

Рекламата ми е необходима само, когато продажбите са ниски

Това е един мит, в който всеки един наш клиент приема за истина. Apple прави страхотни продукти, но те не са спрели да рекламират нито за ден. Има нещо, наречено изграждане на марка, което е неразделна част от целите на рекламата.

Хуморът в рекламата тривиализира съобщението

Хуморът може да се види в половината телевизионна реклама, а и печатната реклалама също не е изключение. Той допринася за ефективността на една реклама. Въпреки това, е възможно хуморът да започне да разсейва маркетинговата комуникация между компания и клиент. Начинът, по който се възприема хумора, се различава в една държава от друга. Сарказмът не е добър подход в Китай, а хумора на сексуална тематика е табу в Сингапур, а Индия има някои силно изразени културни бариери. Но половината от всички реклами в света, използват хумора като похват за разпространение. Начинът, по който той се изказва, носи решаващо значение.

Рекламата създава чувство за необходимост в клиента

Необходимостта за всеки продукт се измерва чрез предварително провеждане на сериозни маркетингови проучвания на целевия пазар. Рекламата не създава нужди, а информира хората за съответните им нужди. Преди появата на уебсайт технологията и електронна търговия, никой не си е представял, че някой ден ще може да пазарува директно от дивана си у дома. С времето, професионалисти проучиха пазара и разбраха, че съществува подобна нужда.

Трябва ми известна личност за по-ефективна реклама

Да, ние сме съгласни, че е добре да има популярни знаменитости, които одобряват продуктите и услугите ви, но колко по-добре убеждава този похват клиентите ви подлежи на размиси. Очарователни знаменитости ще подкрепят многобройни продукти и въпреки това някъде някои клиенти няма да успеят да се свържат с този продукт. Какво ще кажете за признаването на марката и стойността на отзоваването?

Да обобщим…

Надяваме се, че съдържанието, което подготвихме е помогнало за промяната начина ви на мислене и вашето мнение за сферата на рекламният бизнес.

Искате да изкарате максимално от бизнеса ви и вашия пазар? Чудите се дали си заслужава да инвестирате в реклама и по какъв начин да достигнете желаната от вас аудитория? Не се колебайте, а се свържете с нас тук или ни се обадете на +359 88 8836 849. Ние с удоволствие ще отговорим на вашите въпроси и ще ви помогнем да достигнете нуждите на вашият бизнес максималния праг на възможностите му.

Leave a comment