Дигиталният маркетинг е полезен за всеки бизнес, независимо от неговия размер, като му позволява достъп до безграничния пазар на глобалната мрежа срещу скромна инвестиция. За разлика от телевизионната и печатна реклама, той позволява силно персонализирани възможности.

Главното преимущество на дигиталният маркетинг е възможността да достигнете до целевата си група на икономически ефективна цена, повишаването на лоялността на клиентите към вашия бранд и разпространение на бизнеса ви чрез онлайн разпродажби.

2

  • Достъп до глобалния пазар – един уебсайт ви позволява да достигнете нови части на световния пазар и да търгувате глобално на цената на малка инвестиция.
  • Ниска цена – добре планувани и добре насочени дигитални рекламни кампании могат да достигнат правилните ви клиенти на много по-ниска цена от тази на традиционните рекламни медии.

3

  • Спестете време – поради зачестилата употреба на интернет в ежедневието на всички хора по света, дигиталният маркетинг има възможността да създава моментални резултати. Времето е ценно за всички нас, така че не губете дори и нано секунда от него.

4

  • Измерими резултати – проследяване на вашата онлайн реклама с помощта на вече съществуващи инструменти за дигитален анализ помагат да прецените колко ефективна е била вашата кампания. Можете да получите детайлна информация за това как клиентите използват вашия уебсайт и как реагират на вашата реклама. Инструментите за дигитален анализ могат да се настроят по такъв начин, че да показват колко точно пари печелите от всяка една ваша маркетингова тактика.

5

  • Лесен за оптимизиране – поради възможността за отчитане на резултатите, е възможно ако видите някоя тактика, която не се представя достатъчно добре спрямо вашите цели, лесно може да я определите и промените. Можете да опитате няколко различни стратегии, да измерите резултатите им и да изберете опцията, която е най-подходяща за вашия бизнес план.
  • Персонализация – ако вашата клиентска база от данни е свързана с вашия уебсайт е възможно, когато някой от тях го посети да го посрещате с конкретни персонализирани оферти. Колкото повече те пазаруват, толкова повече вие ще можете да дефинирате профила на вашия клиент и толкова по-добре ще можете да продавате вашите услуги и продукти.
  • Откритост – кокато се ангажирате с участие в социалните медии и ги управлявате внимателно, можете да изградите лоялност и доверие във вашите клиенти и да повишите вашата репутация.
  • Социална стойност – дигиталният маркетинг ви позволява да създавате кампании, използващи различни видове мултимедийно съдържание. В интернет тези кампании могат да получат социална стойност, разпространявайки се от потребител към потребител.
  • Разтеж на реализациите – разполагайки с уебсайт, вашите клиенти са само на няколко кликвания разстояние от извършването на покупка. За разлика от останалите медии, които изискват хората да стават и да се обадят или да отидат в магазин, дигиталният маркетинг може да бъде безпроблемен и незабавен.
  • Станете по-конкурентни – онлайн маркетингът е начинът, по който модерните бизнеси работят сега и ще продължават да работят така в бъдеще. Ако вашият бизнес не е част от дигиталната маркетингова игра, тогава изоставате. Уверете се, че вашият бизнес е конкурентен, като използвате интелигентна дигитална стратегия.

Обединени тези аспекти на дигиталния маркетинг имат потенциала да трансформират начина, по който вашият бизнес достига до целевия ви пазар и до потенциален разтеж на възможностите му. Това е най-добрият начин да достигнете до клиенти, когато са в моментите, когато ще търсят и ще се нуждаят от марка подобна на вашата.

Чудите се как да започнете?

Изключително важно е да имате стабилна дигитална маркетингова стратегия, преди да започнете да създавате и разпространявате съдържание или да стартирате своите рекламни кампании. Премислете какви са вашите бизнес цели и създайте тактики, които да съответстват на поставените от вас цели.
Ако имате нужда от помощ при разработването на стратегия или създаването на съдържание, специалисти от екип “КАКАДУ” са тук, за да ви помогнат. Нашият млад и мотивиран отбор ще даде възможност на бизнеса ви да се възползва от многото предимства на дигиталния маркетинг, предлагайки разнообразие от ефективни услуги.

Leave a comment