За да бъде дизайна на сайта Ви ефективен е от изключителна важност при влизането в него, потребителят да бъде впечатлен от графики и палитра от цветове, които са внимателно подбрани. В същото време сайтът трябва да бъде опростен до такава степен, че да не се налага този, който влезе в него, да полага усилия, за да осмисли функциите, които са включени в него, ние знаем това и го използваме, професионално!

Визуално всичко трябва да бъде подредено така, че от пръв поглед да бъде много лесно всеки да намери това, за което е влязъл, като същевременно да му бъде приятно да прекара достатъчно време, без престоят да го натоварва. Потребителят не бива да се съсредоточава прекалено и да напряга своето внимание, за да намери необходимата му информация. Този ефект, разбира се, не е съвсем лесен за постигане и за него са необходими професионален усет, знания и опит.

Най-важните заглавия трябва да бъдат правилно формулирани и подчертани, а подзаглавията – на точното място. Ясните заглавия и подзаглавия трябва да насочат потребителя правилно към това, за което се отнасят. Достъпът до информация трябва да бъде лесен и тя да бъде предоставена на достъпен за потребителите език. Не бива да бъдем изкушавани да претъпкваме сайта си с прекалено много информация. Информацията трябва да бъде добре структурирана и представена на потребителя по максимално достъпен и опростен начин.

Всички страници на сайта ни е важно да бъдат разделени на секции, които са ясно определени. От пръв поглед, потребителят би трябвало да може да определи функцията на всяка отделна секция, за да може бързо да реши кое точно му е нужно и трябва да се съсредоточи върху него, оставяйки на втори план съдържанието, което няма значение или има по-малко значение за него. Възможността потребителят бързо да може да отсее важното за него от това, което не го интересува, се дава от правилна структура на сайта и от ефективен дизайн. Незабавно и с минимум усилия потребителят трябва да може да открие това, което представлява интерес за него, и то да му бъде представено по най-приятния и лесен за възприемане начин.

Leave a comment