Рецептата за съвършена фейсбук публикация

Ние сме сигурни, че поне веднъж сте се замисляли за това как ще напишете съвършения пост за Фейсбук, който да отговаря на изискванията на възможно най-широка аудитория. Понеже ние живеем за да помагаме, събрахме целия ни опит през последните години и подготвихме тази рецепта за успех в пет прости стъпки, за да споделим познанието си с вас.

Необходими съставки за изпълнение:

  • Креативност
  • Желание
  • Устройство с достъп до интернет

Начин на приготвяне:

споделете интересна информация

Стъпка 1: Споделете полезна информация

Съдържанието на вашата публикация е най-важният ѝ фрагмент. Нашият екип смята, че трябва силно да се концентрирате върху него. Обмислете обстойно какви са представителите на желаната от вас аудитория и се постарайте да адаптирате максимално своята публикация за нея.

Позволете си да експериментирате с дължината на вашата публикация. Наскоро изчислихме, че постове с 80 или по-малко на брой символи отбелязват около 66% по-високи резултати.
Добавете интересен за аудиторията ви линк

Стъпка 2: Добавете интересен за аудиторията ви линк

Линковете са друг популярен начин за споделяне на съдържание в тази социална мрежа. Когато добавите линк във Фейсбук, изображението, посочено в метаданните на съответната страницата, автоматично ще бъде поставено във вашата публикация. Оптималният размер на изображението за споделена връзка във Фейсбук е 1200 x 627 пиксела.
Използвайте въздействащи визуални компоненти

Стъпка 3: Използвайте въздействащи визуални компоненти

Изображенията са най-популярното съдържание за споделяне във Фейсбук. За това приемете добавянето на визуални елементи (изображение/видео/GIF/емоджи) в публикациите ви за абсолютно задължително. Стойността на една картинка е равна на 1000 думи. Предприемайки подобно действие силно ще засилите своето съдържание и влиянието му върху аудиторията ви.

Добра идея е да оптимизирате своята визуална информация за мобилни устройства, защото 80-85% от аудиторията ви ще разглежда вашата публикация на екрана на своя смартфон.
hashtagove

Стъпка 4: #ХАШТАГОВЕ

Хаштаговете позволяват на потребителите на Фейсбук да открият ново съдържание и профили, които да следват. Използването на правилните хаштагове ще помогне да достигнете по-широка аудитория. Нашия екип забелязва, че публикациите с най-малко един хаштаг пораждат средно около 13% повече обратна връзка от аудиторията, отколкото тези без нито един хаштаг. Експериментирайте с тях и се опитайте да откриете инструменти за проучване на най-популярните от тях в дадена сфера.
Насърчавайте интеракции

Стъпка 5: Насърчавайте интеракции

Досега сме се научили, че идеалният Facebook пост е кратък, но е сладък и е предназначен да насърчи хората около вас към някакви по-нататъшни действия. Но има и още. Ангажираността надхвърля възможността потребителите да харесат публикацията ви или да кликнат върху профила ви.

Facebook е полезен във всичко свързано с изграждането на общност и е страхотна среда за споделяне на новини със семейството и приятелите ви. Съществуват редица надеждни и одобрени подходи, които можете да предприемете, когато се стремите към създаване на висока ангажираност. Ето няколко примера, които да ви вдъхновяват:

  • Създайте анкети, за да получите усещане за мнението на вашата аудитория.
  • Задайте въпрос за личен опит с вашия продукт или с индустрията като цяло.

Използвайте публикации тип “попълнете празното място”, които имат някаква връзка с вашата дейност. Например, да речем, че имате магазин, специализиран в компютърни части. Изречение като “Причината, поради която построих компютъра си е ___”, има потенциал да разкрие забавленията и страстите на вашите последователи.

В крайна сметка, целта е просто да включите последователите си. Правенето на прости неща, които карат хората да говорят, е чудесен начин да се научите как да взаимодействате с вашите съобщения и как можете да ги подобрите.
Обобщение

Обобщение

Публикуването в социалните медии е форма на изкуство, овладяна само от най-добрите мениджъри и създатели на съдържание. Да изучите дълбините на това, кое прави една публикация в Facebook съвършена, ще ви бъде полезно, тъй като в момента това е най-голямата социално-медийна мрежа в света.
Ако имате някакви допълнителни въпроси винаги можете да се свържете с нас тук или ни се обадете на +359 88 8836 849, където можете да получите персонална безплатна консултация.