15 кретивните печатни реклами!

01. Използвай “прегъване”

Адидас е една от най-силните марки в рекламите, решили са в свой каталог, да използват прегъвката между двете страници, за да демонстират колко гъвкав реално си с техните екипи.

02Креативно чувство за движение

Шанхайска рекламна агенция използва прозрачна страница за да рекламира DHL куриери. Куриерът на прозрачната страница, след прелистване се озовава, ту при изпращача, ту при получателя, така DHL показват, колко всъщност бързи са техните услуги.

03Направете сравнение

Тази реклама е създадена за световния ден против тютюнопушене. Дизайнерите, са направили гениалното нещо да покажат и двете страни. Пушач в дясно и непушач в ляво.

04Създаване на чувство за аромат и вкус

Плодовете имат много специален аромат и вкус, които те карат да се освежиш и тонизираш. Производителя на чай Къртис, гениално описва вкусът и аромата на свой вид чай, че дори на пръв поглед този постер ви изглежда ароматен и вкусен, защото използват истински плод, във формата на чаена чаша!

05. Усилване на визуалната реклама

Рекламата гласи: “Сирене, с екстра сирене и гарнирано със сирене“. Рекламата на Pringles, може би гласи “Достатъчно сирене ли слагаме?!” Използвани са 3D програми за да напишат текста изглеждащ като сирене.

06. Показване на проблема в реклама

Списание Top Gear, прави тази реклама с цел да каже на всички, хора, че е много опасно да се ровите в социалните мрежи, докато шофирате. Много елементарен концепт. Гугъл карта на която Пол Джонсън, току що се тагнал, от дъното на река Темза. Което, както разбирате, означава, че се е озовал там използвайки социални мрежи, докато шофира.

07. Използвайте омоними

В случая Маршъл (Гигант в аудио техниката) използва омоним на камък. На английски камък е ROCK, както е стилът музика и за да подчертаят, че става въпрос за музика, слагат на камъка слушалки и дописват “HARD… ROCK

08. Използване на силни цветове

Защитник на природата използва в своите реклами силни цветове, които набиват подсъзнателно силата на човека върху природата. В случая, “Cut a tree. Kill a life!” – “Отсичаш на дърво. Убиваш живот.” е послание, което трудно може да бъде отминато, а илюстрацията на окървавено животно в долната част на отрязано дърво свърза много силно посланието със слогана.

09. Използване на природата

Както знаем, всичко в природата е следствие на дълги години еволюция. В случая Mercedes използват силует на куче, което се опитва да достигне опашката си, а в сиулета е изобразен мост на който има кола (в главата) и камион (в опашката). Както кучето не може да стигне опашката си, така и новата система на Automatic safe distance (автоматична безопасна дистанция) сама не позволява да се ударите в колата пред вас.

10. Използване на букви

Nescafe използват буквата Z, като това е световен знак, с който в илюстрациите се изобразява сън. Примерно, когато някой анимационен герой спи от устата му излизат поне три букви “Z”. Но тук след няколко реда с тази буква тя се обръща и става буквата N, с която започва NESCAFE… и слоганът естествено “Нищо не те събужда, както Nescafe

11. Вкус!?

Heinz са много силни в рекламите и тук в този постер изобразяват силата на вкусът на техния кетчуп. Изобразен стек с пържени картофи от картон!?!?! А посланието гласи “БЕЗ HEINZ”. С няколко думи… храната без Хайнц, не е вкусна!

12. Подсъзнателно свързване

Вижте това жълто пате… да то не е жълто! Странно нали? Точно това са се опитали да кажат с тази реклама! Те избелват зъби! И посланието гласи “НЕ ХАРЕСВАМЕ ЖЪЛТО!“, та за това и патето е бяло!

13. Стрес играчка или телбот!?

Тук доста креативност е вкарана само в един телбот! Представете си тежък ден на работа и докато щракате с телбота поредните документи си представяте как размазвате на някой главата… Отпускащо!?

14. Използвайте марката си!

nutella, всички занят, че е от най-хубавите течни шоколади. Използват името на марката си, като прилагателно. Реалнно nutellable не се превежда по никакъв начин, но щом знаете колко вкусно е, става синоним.

15. Разбийте стереотипа за реклама

В поредна страница на списание, креативните дизайнери са решили да използват една обикновена, но размита страница от четири колони, като финален дизайн на реклама. А в долния десен ъгъл са изобразили посланието, като визитка, а там гласи “Днес 85 000 белгийци ще забравят, какво са прочели във вестника! НЕКА ГИ ПОДКРЕПИМ! “

Това бяха, най успешните печатни реклами според нас! Свържете се с нас, ако видите нещо интересно, за да го споделим с всички останали!